Egy nagyon egyszerű köret elsősorban vadhúsokhoz. De szerintem más húsokhoz is finom. Így változatossá tehetjük étkezéseinket...
Hozzávalók (4 személyre):
- 2-3 db vargányagomba,
-15-20 dkg hámozott, főtt gesztenye,
-4-5 db zsömle (a forma nagyságától függően),
-3 tojás,
- zsemlemorzsa és olivaolaj a forma kiolajozásához,
- só, bors
- 4 deci tej...
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, lepirítjuk. Közben a zsömléket fél percre a tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és egy keverőtálba helyezzük. Szétválasztjuk a tojásokat: asárgáját és a fehérjét felverjük. A fehérjét laza habbá. Ezután a fehérje felét beletörjük a zsömléhez kozzákevert tojássárgájához. A másik felével fellazítjuk a keveréket, majd az apróravágott gombát és a fűszereket hozzáadjuk. Ezután pudingformákat kiolajozunk és zsemlemorzsát is körbeforgatunk bennük. Előmelegített sütőben 180- 200 fokon 10 percig sütjük.
Ha kihűlt, kifordítjuk köretként.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek