Könnyű vacsorának vagy előételnek ajánlom.
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg csirkemell
- 1 nagy fejes saláta
- 1 dl tejszín
- 3 db paradicsom
- 1 kis szál torma
- 4 tojás
- 6 ananászkarika
- fél narancs
- 3 cl konyak
- 1 nagy tubus majonéz
- só, őrőlt fehér bors, olaj
Elkészítés:
A csirkemellet egy serpenyőben az olajon lesütjük, majd egy kevés vízzel, sóval, borssal fedő alatt puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A 4 tojást keményre főzzük, majd megpucoljuk és karikákra vágjuk. Közben megmossuk a salátát és lecsepegtetjük. A majonézhez adjuk a narancs levét, a konyakot, a reszelt tormát, 2 összetört paradicsomot és a tejszínt. Megsózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük és lehűtjük.A csirkemellet felkockázzuk. A salátát leveleire szedjük és a tálon elrendezzük. A csirkehúst ráhalmozzuk és leöntjük a majonézes keverékkel. A megmaradt paradicsomot is felkarikázzuk és ezzel, valamit a karikára vágott tojásokkal és az ananászkarikákkal díszítjük. Lehűtve kínáljuk.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek