Hozzávalók(4 személyre):
Palacsintákhoz:
- 2 dl zsírszegény tej
- 15 dkg liszt
- 2 tojásfehérje
- 1 teáskanál étolaj
- só, fehér bors, borsikafű
A töltelékhez:
- 10 dkg sós vízben főtt burgonya
- 10 dkg szelet sonka
- 15 dkg csiperkegomba
- egy szál újhagyma
- szárított borsikafű
Elkészítés:
Elkészítjük a palacsintákat. Majd a megfőzött burgonyát összetörjük és a főzőlevével krumplipüré állagúra alakítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát Ízesítjük sóval, borssal (a két utóbbival csak kóstolás után!). A póréhagymán megpirítjuk a gombát.
Ezzel a krémmel töltjük meg a palacsintákat, mégpedig úgy, hogy háromszögre hajtjuk. De félbe is hajthatjuk őket. A gombás-hagymás-borsikafüves egyveleget tesszük rá tálaláskor.
Jó étvágyat!
Utolsó kommentek