Vegyük ezt a klasszikus levest és bolondítsuk meg!
Hozzávalók (4 személyre):
- fél fej fokhagyma
- 1 liter víz
- 2 db húsleveskocka
- 4-5 db szalámi (nem paprikás! pl. Zimbo borsos szalámival isteni,abból 2 szelet is elég)
- 4 púpos ek. liszt
- 1 ek. olaj
- 1 pohár natur joghurt
- 4 db pirítós
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. A szalámit felkockázzuk, majd kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Amikor felforr, beletesszük a lereszelt (vagy nyomott) fokhagymát és a leveskockákat. A joghurtot elkeverjük a liszttel és a léből mert vízzel, majd behabarjuk vele a levesünket. Amikor újra felforrt, megkóstoljuk és ha szükséges ízesítjük sóval,borssal. Pirítóssal tálaljuk, amelyet kockáravágva a tálba tehetünk, majd rámerjük a levest.
Utolsó kommentek