Hozzávalók (4 személyre):
- 30 dkg eper
- 5 dl tej
- 3 dl félédes, minőségi vörösbor
- 1 dl tejfől
- 1 dl tejszín
- 1 ek liszt
- 1 db tojássárgája
- 2 ek porcukor
- 1 csipetnyi só
- kevés citromhéj
Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk és 2dl borral valamint a citromhéjjal feltesszük lassú tűzön főni. Amikor az eper puhára főtt, összeturmixoljuk (vagy áttörjük). Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és visszatesszük a gázra. Amikor felforrt, behabarjuk a liszt és a porcukor keverékével. 1-2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a maradék bort és hagyjuk kihűlni. Aztán jól elkeverjük a tojássárgájával és a csipetnyi sóval. Amikor én is eszem belőle,akkor ezt kihagyom, vagy ilyenkor szedek ki magamnak belőle. Behűtve tűlaljuk, esetleg fagyiból két kanál segítségével galuskákat formálhatunk bele vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk.
Utolsó kommentek