Lánybúcsúmra vettem néhány "ötletes" formát. A mogyoróhoz és a ropihoz. Egyszer már gyümölcszselét készítettem benne, de most Túró rudira vetemedtük unokatesómmal:) Hajtás után erotikus torta következik, 18+!
Hozzávalók (3 db formába):
- 500 g túró
- 1 cs Horváth Rozi zselatinpor
- 1 citrom
- 1 kis doboz tejföl
- 200 ml habtejszín
- cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 tábla minőségi ét- vagy tejcsokoládé
- 1 ek vaj
Elkészítés:
A túrót áttörjük, a tejföllel kikeverjük, a citrom héját belereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá kristálycukrot. Ebben az esetben gondolni kell arra is, hogy később ez megolvad, így édesebb krémet kapunk. Lehet porcukorral is ízesíteni. A habot felverjük és a masszába forgatjuk. A citrom levét kifacsarjuk és felmelegítjük. Ebbe tesszük a zselatinport, majd a masszába dolgozzuk. A formákat kivizezzük, majd a masszát eloszlatjuk. Néhányszor mozgassuk meg, hogy a levegő kimenjen alóla. Folpack-kal fedjük le, majd tegyük 3-4 órára hűtőbe. Még jobb, ha hagyjuk egy éjszakát állni. Ezután gőz felett a csokit és a vajat olvasszuk meg, majd csorgassuk és oszlassuk el a tortákon. Tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 óra hosszára. Kész is vagyunk. Bármilyen formában készíthető, alapvetően őzgerincben szoktam, hogy még inkább túró rudira hasonlítson :)
Utolsó kommentek